– Astfel de nenorociți „tratează” oamenii astăzi : Discoteca cu participarea profesorilor de medicină în timpul autopsiilor –

30.aprilie.2024

Videoclipul, care a stârnit destulă agitație pe rețelele de socializare în aceste ore, arată medici legiști angajați într-o activitate foarte neobișnuită, care are loc în timpul cursului național al Societății Italiene de Medicină Legală din Catania. Într-o sală de cursuri, profesori de la renumitele universități italiene dansează, cântă și înregistrează întâlnirile lor în timp ce efectuează autopsii. Pentru ca lucrurile să fie și mai terifiante, medicul-șef responsabil de curs a considerat spontaneitatea și veselia participanților ca fiind complet normale, aducând în judecată pe cei care au postat filmulețul pe internet – „ilegal”, potrivit acestuia -.

O înregistrare de la cursul național al Societății Italiene de Medicină Legală a apărut pe internet, arătând medici dansând în timp ce tăiau cadavre , ceea ce a stârnit multe controverse.

Profesorul Cristoforo Pomara, profesor de medicină legală la Universitatea din Catania și unul dintre prezentatorii cursului, a publicat o notă lungă pentru a explica incidentul și pentru a apăra munca echipei sale.

„Sunt consternat să aflu din presă despre distribuirea ilegală a unui film filmat în străinătate în timpul exercițiilor anatomice, care se referă în mod nepotrivit la lucrările pregătitoare pentru sesiunea Conferinței Naționale a Societății Italiene de Medicină Legală intitulată „Autopsie în direct” , pentru de care sunt responsabil.”

„Niciodată, repet în numele meu și al tuturor celor prezenți, vreunul dintre noi nu a vrut să arate vreo lipsă de respect. Pe de altă parte, acest respect nu a fost arătat de persoana care a publicat videoclipul cu încălcarea tuturor regulilor de confidențialitate și care va trebui să răspundă pentru aceasta în fața autorităților judiciare și, în cazul unui medic sau om de știință, și în fața autorității competente. autoritati disciplinare. În acest scop, i-am acordat avocatului meu împuternicire specială.”

În videoclip, unii medici dansează pe melodiile „Play Jouer”, în timp ce alți colegi efectuează o autopsie .

„Aș dori să clarific imediat”, adaugă Pomara, „că, spre deosebire de ceea ce a fost raportat în mod eronat de presă, videoclipul distribuit ilegal a fost filmat în străinătate în timpul unei pauze în exerciții anatomice pe corpuri donate în scop de cercetare și antrenament și, prin urmare, a fost complet deconectat de contextul profesional al medicinei legale. Nu a fost nici o autopsie criminalistică, nici un test de diagnostic.

Mai mult, „nicio responsabilitate nu revine Societății Italiane de Medicină Legală, care, dacă este ceva, ar trebui să fie recompensată pentru organizarea unei sesiuni de cadavre viu pentru prima dată în istoria sa. Nici vina sau responsabilitatea nu pot fi atribuite instituțiilor academice individuale cărora le aparțin și cărora le aparțin colegii mei implicați în distribuirea ilegală a videoclipului. Timp de o săptămână am lucrat la tehnici de disecție extrem de dificile, chiar și peste 12 ore pe zi de dimineața până seara târziu în sala de anatomie, pentru a profita la maximum de timpul alocat cursurilor.

Pomara a explicat că exercițiul de șapte ore a necesitat o mare concentrare din partea participanților, iar muzica și dansul au fost o modalitate de a elibera tensiunea .

Profesorul și-a cerut scuze pentru orice consternare cauzată de videoclip, dar a reiterat că munca depusă la curs a fost serioasă și profesionistă.

„Îmi pot cere scuze doar în numele meu și al tuturor celor prezenți, nu atât pentru ceea ce s-a întâmplat, cât pentru faptul că a fost diseminat ilegal și transmis pe rețelele de socializare în așa fel încât să fi creat o oarecare îngrijorare.

FOTOGRAFII din videoclipul complet postat pe TikTok:

VIDEO estompat la link: https://www.rainews.it/video/2024/04/video-virale-di-medici-che-ballano-su-cadaveri-la-replica-del-responsabile-diventa-63e9099c- 1d0e -4a51-8884-e00912b5f969.html

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close