– Danemarca prezintă COVID „Pașaport de vaccin” –

14 ianuarie 2021 

„Un pas pe calea către o societate mai deschisă”

Steve Watson,

Danemarca este ultima țară care a anunțat că lansează un „pașaport Covid”, pentru a permite celor care au luat vaccinul să se angajeze în societate fără restricții.

Reuters notează  că pașaportul de imunitate este dezvoltat de guvernul danez.

Se asteapta ca pot exista cerinte din alte tari pentru a prezenta documentatia de vaccinare la intrare. Aici poate fi utilizat un pașaport danez pentru vaccin ”, a declarat vineri Ministerul Danez al Sănătății într-o declarație.

Rapoarte ulterioare indică faptul  că documentul de imunitate va fi emis prin intermediul portalului danez de sănătate electronică, cu datele de autentificare emise de guvern și va fi un document „auto-tipărit”.

Un exemplu de document a fost furnizat mass-media daneze:

Michael Svane, director de industrie al Federației Daneze de Transport a comentat că mișcarea este un „pas pe calea către o societate mai deschisă”.În tendințeTânărul doctor a părăsit minute după ce a luat vaccinul Pfizer „Covid-19” în Mexic

„Un pașaport de vaccinare este modalitatea prin care putem pune restricții în spate și călătorim cu avionul mult mai mult”, a declarat Svane.

Svane a mai menționat că speră că vor fi dezvoltate soluții internaționale pentru a se asigura că pașaportul vaccinului este aprobat la nivel global.

Trecerea către un pașaport de vaccin a fost, de asemenea, lăudată de Esben Marcher, șeful secretariatului Dansk Live, unul dintre cei mai mari organizatori de evenimente din țară.

Marcher a remarcat „Cred că multe festivaluri îl vor folosi, deoarece poate contribui la asigurarea faptului că nu există focare de infecție în timpul implementării”.

Sistemul ar avea o natură similară cu cea luată în considerare de Ticketmaster, despre care s-a dezvăluit că iau în calcul faptul că clienții dovedesc că au avut vaccinul sau un test de coronavirus negativ înainte de a le permite să cumpere bilete.

Ticketmaster a clarificat ulterior   că o decizie finală cu privire la astfel de măsuri va reveni organizatorilor de evenimente, dar că aceștia încă se gândesc la implementarea sistemului.

Spectrul așa-numitelor „pașapoarte de imunitate” se profilează la nivel global. Recent,  guvernul din Ontario, Canada, a recunoscut  că explorează „pașapoarte de imunitate” coroborate cu restricții privind călătoriile și accesul la locurile sociale pentru persoanele nevaccinate.

Luna trecută,  Israelul a anunțat  că cetățenii care primesc vaccinul COVID-19 vor primi „pașapoarte verzi” care le vor permite să participe la locuri și să mănânce la restaurante.

Guvernul britanic a  contractat două firme  pentru a dezvolta „pașapoarte de libertate” COIVD, care ar fi utilizate pentru a separa societatea între cei care au fost testați sau vaccinați împotriva COVID și cei care nu.

Am raportat anterior , în noiembrie, despre planurile active ale guvernului de a dezvolta un sistem de coduri QR pentru a fi utilizat ca „pașaport de imunitate”.

Raportul, provenind din  surse apropiate guvernului , a menționat că „Celor care refuză să obțină jabul Covid-19 li s-ar refuza probabil intrarea în locații, ca parte a acelorași propuneri”.

Alte rapoarte au sugerat  că o aplicație utilizată deja în mod evident în Marea Britanie de către oameni pentru a rezerva întâlniri la medic și la spital ar putea implementa o secțiune privind starea de vaccinare care va arăta dacă o persoană a luat sau nu jabul pentru coronavirus și că întreprinderile ar putea să o folosească pentru a refuza intrarea celor care nu au.

O  litanie  a  altor personalități  guvernamentale  și a  industriei turismelor  din SUA, Marea Britanie  și nu numai  au sugerat că  „pașapoartele COVID”  vin pentru ca  „viața să revină la normal”.

Sam Grant, manager de campanie la grupul de advocacy pentru libertăți civile  Liberty,  a avertizat că „orice formă de pașaport imunitar riscă să creeze un sistem pe două niveluri în care unii dintre noi să aibă acces la libertăți și sprijin, în timp ce alții sunt excluși”.

„Aceste sisteme ar putea duce la blocarea potențială a persoanelor care nu au imunitate de la serviciile publice esențiale, la muncă sau la locuințe – cu cei mai marginalizați dintre noi cei mai afectați”, a avertizat în continuare Grant.

„Acest lucru are implicații mai largi, deoarece orice formă de pașaport imunitar ar putea deschide calea către un sistem complet de identificare – o idee care a fost respinsă în mod repetat ca fiind incompatibilă cu construirea unei societăți care să respecte drepturile”, a mai îndemnat Grant.

Sursa: https://summit.news

 Edward Morgan

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close