– Microsoft , Big Tech Coalition , dezvoltă pașapoarte COVID finanțate de Rockefeller –

17 ianuarie 2021  

„ Cel mai semnificativ efort de vaccinare din istorie ”

Pașaport imun cu Earth Globe, redare 3D izolată pe fundal alb. Sursa hărții – https://svs.gsfc.nasa.gov/3615

De Steve Watson,

O coaliție de mari companii de tehnologie, inclusiv Microsoft  dezvoltă un pașaport COVID , cu așteptarea că va fi necesar un document digital legat de statutul de vaccinare pentru a călători și a avea acces la serviciile de bază.

Grupul se numește „  Vaccination Credential Initiative” (VCI) și include Microsoft, Salesforce și Oracle.

Furnizorul de sănătate din SUA Mayo Clinic este, de asemenea, implicat în proiect, care este descris drept „cel mai semnificativ efort de vaccinare din istoria Statelor Unite”.

Ideea este acum familiară. Oricine a fost vaccinat va primi un cod QR care poate fi stocat pe telefonul său mobil în aplicația portofel. Cei fără telefon vor avea acces la o versiune tipărită.În tendințeA fost dezvăluită frauda uimitoare a testelor COV

Am  raportat anterior  despre dezvoltarea acestui așa-numit  „CommonPass” , care are sprijin și de la Forumul Economic Mondial, iar acum au apărut mai multe detalii.

Captură de ecran: schiță „CommonPass” – faceți clic pentru mărire

„Scopul inițiativei de acreditare a vaccinării este de a împuternici persoanele cu acces digital la înregistrările lor de vaccinare”, a declarat Paul Meyer, CEO al organizației non-profit  The Commons Project , implicat și el în proiect.

Giganții tehnici vor să vă ajute să demonstrați că ați fost vaccinat pentru COVID-19, prin  @FastCompany  https://t.co/tNNDzC3cux  #vaccinecredential  #covidvaccine  pic.twitter.com/q0GIsjuc06

– The Commons Project (@commons_prjct)  14 ianuarie 2021

Meyer a spus că documentul va permite oamenilor „să se întoarcă în siguranță la călătorii, la serviciu, la școală și la viață, protejând în același timp confidențialitatea datelor”.

Meyer a declarat că coaliția lucrează cu mai multe guverne și se așteaptă să fie adoptate standarde care vor vedea teste negative obligatorii sau dovezi ale vaccinării, pentru a se reimplica în societate.

„Persoanele vor trebui să producă înregistrări de vaccinare pentru multe aspecte ale revenirii la viață în mod normal”, a adăugat el. „Trăim într-o lume conectată la nivel global. Oricum am obișnuit – și sperăm să o facem din nou ”.https://platform.twitter.com/embed/index.html?dnt=true&embedId=twitter-widget-3&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1349712382763929602&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fsummit.news%2F2021%2F01%2F15%2Fmicrosoft-big-tech-coalition-developing-rockefeller-funded-covid-passports%2F&theme=light&widgetsVersion=ed20a2b%3A1601588405575&width=550px

Financial Times raportează  că The Commons Project a primit finanțare pentru proiect  de la Fundația Rockefeller și că acesta este implementat de toate cele trei alianțe majore ale companiilor aeriene.

Fundația Rockefeller și-a  prezentat anterior planurile  pentru o „platformă digitală Covid-19 de date și bunuri comune”, precum și dorința de a „lansa un Corp de îngrijire comunitară Covid pentru testare și urmărire a contactelor”.

„Coordonarea unui astfel de program masiv ar trebui tratată ca un efort de război”, afirmă fundația pe site-ul său web, adăugând că ar trebui să existe „un comitet bipartisan de testare a pandemiei public / privat înființat pentru a ajuta și servi drept punte între local, stat, și oficiali federali cu provocările logistice, investiționale și politice cu care se va confrunta inevitabil această operațiune. ”

Captură de ecran: site-ul „Planul de acțiune Covid” al Fundației Rockefeller
Captură de ecran: site-ul „Planul de acțiune Covid” al Fundației Rockefeller

Grupul dorește, de asemenea, să vadă o standardizare globală a așa-numitelor pașapoarte de vaccin, menționând că „actualul sistem de evidență a vaccinării nu acceptă cu ușurință accesul convenabil, controlul și partajarea înregistrărilor de vaccinare verificabile”.

Coaliția marilor firme de tehnologie caută să „personalizeze toate aspectele ciclului de viață al managementului vaccinării și să se integreze îndeaproape cu ofertele altor membri ai coaliției, ceea ce ne va ajuta pe toți să revenim la viața publică”, a declarat Bill Patterson, vicepreședinte executiv la Salesforce .

„Cu o singură platformă care să contribuie la livrarea de operațiuni sigure și continue și să consolideze încrederea cu clienții și angajații, această coaliție va fi crucială pentru a sprijini sănătatea publică și bunăstarea”, a susținut Patterson.

Mike Sicilia, vicepreședinte executiv al Unităților de Afaceri Globale ale  Oracle, a adăugat că „Acest proces trebuie să fie la fel de ușor de efectuat operațiuni bancare online. Ne-am angajat să lucrăm colectiv cu tehnologia și comunitățile medicale, precum și cu guvernele globale. ”

Ken Mayer, fondator și CEO al  Safe Health  , a mai declarat că VCI „va permite dezvoltatorilor de aplicații să creeze soluții de verificare a stării de sănătate care să păstreze confidențialitatea, care pot fi integrate perfect în fluxurile de lucru existente de ticketing”.

Mai simplu spus, va „ajuta la reîncercarea concertelor și evenimentelor sportive”, a spus Mayer.

Contextul pare clar. Cei fără pașaport COVID nu vor avea voie să călătorească sau să se angajeze în evenimente sociale.

Sute de  companii de tehnologie  se străduiesc să dezvolte  sisteme de pașapoarte COVID .

După cum am  raportat luna trecută , IATA, cel mai mare grup de lobby din lume pentru transportul aerian, se așteaptă ca aplicația sa de călătorie COVID să fie complet lansată în primele luni ale anului 2021.

O altă aplicație „pașaport COVID”  numită AOKpass de  la firma de securitate a călătoriilor International SOS este în prezent în curs de încercări între Abu Dhabi și Pakistan.

Am documentat exhaustiv problemele legate de confidențialitate și drepturi asociate cu trecerea spre adoptare și, mai important, standardizarea globală a așa-numitelor pașapoarte COVID.

Grupul pentru drepturile omului din Marea Britanie,  Privacy International, a avertizat  că, dacă   pașapoartele de „imunitate” sunt eliberate de unele guverne, ar putea semna un flux spre  „sistemele de identitate digitală”  și alte scheme obligatorii de identificare.

„Odată ce aveți mai multe utilizări (de exemplu, acces la servicii) în mai multe domenii (de exemplu, sectorul public, sectorul privat), în mai multe țări (de exemplu, călătorii), ne apropiem de un document de identitate global necesar pentru a vă trăi viața”, a avertizat grupul .

Grupul suedez pentru drepturile omului, Institutul Internațional pentru Democrație și Asistență Electorală (IDEA), a avertizat recent că  61% dintre țări au folosit restricții COVID  „care erau preocupante din perspectiva democrației și a drepturilor omului”.

Anna Beduschi, academică de la Universitatea Exeter, a  comentat  despre potențialul  pas către pașapoartele de vaccin de către UE , menționând că „pune întrebări esențiale pentru protecția vieții private și a drepturilor omului”.

Beduschi a adăugat că pașapoartele pentru vaccinuri pot „crea o nouă distincție între indivizi în funcție de starea lor de sănătate, care poate fi apoi utilizată pentru a determina gradul de libertăți și drepturi de care se pot bucura”.

Wojciech Wiewiórowski, șeful UE pentru protecția datelor, a etichetat recent  ideea unui pașaport de imunitate drept „extremă”  și a spus în repetate rânduri că este alarmant și „dezgustător”.

Un raport  întocmit anul trecut de organismul de cercetare AI, Institutul Ada Lovelace, a spus că așa-numitele pașapoarte „imunitate” „prezintă riscuri extrem de ridicate în ceea ce privește coeziunea socială, discriminarea, excluderea și vulnerabilitatea”.

Sam Grant, manager de campanie la grupul de advocacy pentru libertăți civile  Liberty  a avertizat  că „orice formă de pașaport imunitar riscă să creeze un sistem pe două niveluri în care unii dintre noi să aibă acces la libertăți și sprijin, în timp ce alții sunt excluși”.

„Aceste sisteme ar putea duce la blocarea potențială a persoanelor care nu au imunitate de la serviciile publice esențiale, la muncă sau la locuințe – cu cei mai marginalizați dintre noi cei mai afectați”, a avertizat în continuare Grant.

„Acest lucru are implicații mai largi, deoarece orice formă de pașaport de imunitate ar putea deschide calea către un sistem complet de identificare – o idee care a fost respinsă în mod repetat ca fiind incompatibilă cu construirea unei societăți care să respecte drepturile”, a mai îndemnat Grant.

Gloria Guevara, CEO al World Travel and Tourism Council (WTTC), a considerat, de asemenea  , pașapoartele drept „discriminatorii” , spunând „Nu ar trebui să solicităm niciodată vaccinarea pentru a obține un loc de muncă sau pentru a călători”.

Vorbind la un eveniment Reuters, șeful WTTC a condamnat, de asemenea, compania aeriană Qantas pentru afirmația lor anterioară că persoanele nevaccinate nu ar fi permise pe aeronava lor.

„Va fi nevoie de o cantitate semnificativă de timp pentru a vaccina populația globală, în special a celor din țările mai puțin avansate sau a diferitelor grupe de vârstă, prin urmare nu ar trebui să facem discriminări împotriva celor care doresc să călătorească, dar care nu au fost vaccinați”, a menționat Guevara.

Cu toate acestea, spectrul așa-numitelor „pașapoarte de imunitate” se profilează la nivel global.

După cum sa menționat mai sus, prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis a  scris o scrisoare  către șeful Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cerând Comisiei să „standardizeze” un pașaport de vaccin în toate țările membre și ar trebui să fie necesar ca oamenii să călătorească în întreaga țară. zona, subliniind în continuare că „Persoanele care au fost vaccinate ar trebui să fie libere să călătorească”.

Cererea  va fi dezbătută  în zilele următoare.

Pașapoartele pentru vaccinuri au fost susținute anterior  de UE , oficialii sugerând încă din aprilie că solicitanții de vize ar trebui să fie și ei vaccinați.

Țările UE, inclusiv  Spania ,  Estonia ,  Islanda și  Belgia,  au indicat toate că sunt deschise unor forme de pașapoarte de vaccin, precum și de a împărtăși datele peste granițe.

Danemarca  a anunțat recent că lansează un „pașaport Covid”, pentru a permite celor care au luat vaccinul să se angajeze în societate fără restricții.

Polonia a anunțat, de asemenea, planuri de  a introduce pașapoarte de vaccin, care să le permită celor care au luat COVID să împuște libertăți mai mari decât cei care nu au făcut-o.

După ce a părăsit UE, Marea Britanie nu ar face parte din nicio schemă europeană standardizată, însă  a confirmat acum  că lansează pașapoarte de vaccin, în ciuda negării anterioare că ar face acest lucru.

Recent,  guvernul din Ontario, Canada, a recunoscut  că explorează „pașapoarte de imunitate” coroborate cu restricții privind călătoriile și accesul la locurile sociale pentru persoanele nevaccinate.

Luna trecută,  Israelul a anunțat  că cetățenii care primesc vaccinul COVID-19 vor primi „pașapoarte verzi” care le vor permite să participe la locuri și să mănânce la restaurante.

O  litanie  a  altor personalități  guvernamentale  și a  industriei turismelor  din SUA, Marea Britanie  și nu numai  au sugerat că  „pașapoartele COVID”  vin pentru ca  „viața să revină la normal”.

În plus,  hotelurile au  indicat, de asemenea, că vor face același lucru.

De asemenea, asigurătorii au indicat că vor fi în conformitate cu orice standardizare a pașapoartelor de vaccinare și pot solicita să vadă dovada vaccinării înainte de a-i acoperi pe cei care doresc să plece în vacanță.

Jurnalul internațional de asigurări de călătorie și de sănătate a raportat  că „Dacă UE obligă călătorii să vaccineze, furnizorii de asigurări de călătorie pot refuza acoperirea celor care refuză vaccinarea”.

Site-ul de știri al UE  Schengenvisainfo a raportat, de asemenea,  despre mișcarea probabilă a asigurătorilor, subliniind că anti-vaxxers vor fi probabil vizați în mod specific de mandate.

„Chiar dacă călătorii anti-vax găsesc o lacună în cerință și reușesc să intre în oricare dintre statele membre, furnizorii de asigurări de călătorie pot refuza acoperirea acestora”, se arată în raport.

Continuă, „Cu volumul ridicat de știri false și teorii ale conspirației care au loc de luni de zile cu privire la pandemie și vaccinare, adevărata provocare pentru UE nu va fi achiziționarea dozelor de vaccin necesare, ci mai degrabă convingerea oamenilor să fii vaccinat ”.

Raportul adaugă că „teoreticienii conspirației, în Europa și în lume, l-au vizat pe fondatorul Microsoft, Bill Gates, care este cunoscut ca un susținător al vaccinării, susținând că este responsabil pentru pandemia de coronavirus”.

În timp ce  sondajele au arătat  că aproximativ jumătate din oamenii din lume nu sunt dispuși să ia vaccinul în această etapă. Cu toate acestea, un sondaj recent a arătat că  74% dintre americani spun că sunt dispuși să obțină un pașaport de vaccinare COVID , dacă ar fi introdus în SUA

Sursa: https://summit.news

Edward Morgan

<span>%d</span> bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close