– Dubai desfășoară roboți-polițiști dotați cu Inteligență Artificială și cu tehnologie de recunoaștere facială – ( lumea , se-mbata cu apa rece despre ,, trezire ,, )

 16.aprilie.2024

În curând, bicicliștii care merg fără cască în Dubai vor fi detectați și sancționați de un robot-polițist dotat cu inteligență artificială. Orașul lansează pe străzile sale un robot cu tehnologie de recunoaștere facială, conceput pentru a înregistra încălcările regulilor de trafic de către bicicliști și scuterele electrice, potrivit biometricupdate.com.

Robotul va circula în apropierea plajei publice din Dubai, conectând infractorii, cetățeni ai Emiratelor Arabe Unite, cu cărțile lor de identitate biometrice.

Misiunea sa va fi să înregistreze oamenii care se adună pe piste de biciclete, care conduc sau își parchează scuterele și bicicletele în zone neautorizate sau care transportă prea mulți prieteni pe aceeași bicicletă.

Autoritatea pentru Drumuri și Transport (RTA) a orașului a lansat deja un robot pentru testare, relatează Gulf News.

Hamad Alafeefi, directorul Departamentului de Comandă și Control al RTA, a declarat că, în perioada de probă, autoritățile nu vor emite amenzi, ci vor studia acuratețea și rata de eroare a tehnologiei de detectare prin recunoaștere facială.

Robotul constă dintr-o cameră care monitorizează 24-7, fiind bazat pe IA, care va analiza imaginile video”, a spus Alafeefi. Acesta va detecta automat încălcările și le va transmite către serviciul RTA.

Robotul este echipat cu senzori de mișcare pentru manevre sigure, iar departamentul ia în considerare și utilizarea a diferite tehnologii în timpul celei de-a doua etape de testare.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close